Marshmallow van fruit

Ingrediënten:

 

150 gram eiwitten
150 gram ananas vruchtenpuree
150 gram poedersuiker
150 gram suiker
20 gr gelantine
 
Bereiding:
1. Suiker met een klein beetje water in een pan doen en tot 115 graden verhitten.
2. Gelantine in water laten weken.
3. De eiwitten in de keukenmachine opkloppen tot dat je punten kan trekken.
4. Als de eiwitten stijf zijn, poedersuiker er in 3 x door mengen.
5. Een deel van de ananas coulis verwarmen en de gelatine er in weken, daarna alle coulis bij het opgeklopte eiwit toevoegen.
6. Keukenmachine op 5 minuten op halve snelheid laten draaien.
7. Een bakplaat met bakpapier bedekken en daar de vulling in doen.
8. Snijplank bestrooien met poedersuiker, vulling op de kop er op storten en het bakpapier er af halen.
9. Bovenkant weer lichtelijk bestrooien met poedersuiker.
10. In blokjes snijden
 

 

 

Aceto balsamico ijs

Ingrediënten: 

 

125 gram suiker
2 eetl aceto
50 gr eigeel
250 gr melk
75 gr room
 
Bereiding:
1. Suiker en aceto laten karameliseren tot een soort stroop.
2. Eigeel, melk en room op laag vuur laten garen tot vla dikte. Wel vordurend roeren.
3. Daarna alle ingrdiënten mengen en terugkoelen.
4. Als u een ijsmachine heeft, het is de ijsmachine tot ijs draaien.
5. Mocht u geen ijsmachine hebben, in een bak storten en in de vriezer zetten. Voordurend losroeren met een vork.
6. Je hoeft het ijs niet los te roeren, maar dan wordt het een parfait.

 

Arretjescake (studentencake)

Ingrediënten:

 

400 gr boter
400 gr theebiscuitjes
400 gr suiker
60 gr cacao
2 eieren
1 cakeblik
 
Bereiding:
1. Smelt de boter in een pannetje
2. Breek ondertussen de biscuitjes in kleine stukjes
3. Meng de suiker, cacao en de eieren door elkaar
4. Voeg hierbij de gesmolten boter toe
5. Op het laatst de koekjes toevoegen en het mengsel in een vorm gieten
6. Laten opstijven in de koelkast

 

 

Bloody mary van aardbei

Ingrediënten:

 

500 gr aardbei
1 dl suikerwater
1 dl wodka
Zwarte peper
Citroensap
 
Bereiding:
1. Alles met een staafmixer gald maken en op smaak brengen met de citroensap en peper en zout.

 

Boter bonbons

Ingrdiënten:

 

300 gram boter
300 gram poedersuiker
2 dl room ongezoet
1 dl likeur
Puur, wit of melk chocolade
 
Zorg dat de boter en room op kamertemp. zijn i.v.m schiften
 
Bereiding:
1.Zorg dat de boter zacht is, doe dit in de kom van de keukenmachine.
2. Voeg de poedersuiker aan de boter toe.
3. Laat dit met de garde van de keukenmachine goed mengen.
4. Meng vervolgens de room met de likeur en giet dit voorzichtig, terwijl de machine blijft draaien, door de boter heen. 
5. Als het een glad en egaal mengsel is kan je het in de spuitzak doen.
6. Neem een bakplaat die bedekt is met vet vrij papier of folie.
7. Spuit met de spuitzak mooie bolletjes. 
8. Steek overal een stokje in en laat het even hard worden in de vriezer.
9. Smelt ondertussen de chocolade tot 38 graden au bain-marie (pannetje water aan de kook brengen, chocolade in een bakje er boven hangen)
10. Haal de plaat met bonbons uit de vriezer en dip deze in de chocolade tot deze helemaal bedekt is.
11. Laat de chocolade er goed af lopen en dip deze vervolgens in de nootjes of kokos.
12. Ze de bonbons weer terug op de plaat, laat nog even hard worden in de koeling.

 

Wafels

Ingrediënten:

 

3 eierdooiers
6 eiwitten
85 gram boter
1,25 deciliter melk
100 gram bloem
6 eetlepels suiker
 
Bereiding:
 
1. Doe de bloem in en kom met de eigelen, melk en gesmolten boter. 
2. Meng goed tot er geen klonters meer zijn. 
3. Voeg 3 eetlepels suiker bij de eiwitten en klop op. 
4. Tijdens het opkloppen de andere 3 lepels suiker bijvoegen. 
5. Doe het eiwit bij het beslag en bak ongeveer 5 minuten in een warm ijzer.
 

Terrine van rood fruit

Ingrediënten:

 

5 dl rose wijn 
75 gram witte kristalsuiker 
2 theelepels citroensap 
6 blaadjes witte gelatine 
Wat rood fruit soorten:
Frambozen
Aardbeien
Aalbessen
 
Bereiding:
1. Week de gelatine in water.
2. Breng de rose aan de kook en los de suiker er in op.
3. Los daarna de gelatine er in op.
4. Voeg op het laatst de in stukjes gesneden fruit aan de rose toe.
5. Vul de vormpjes met het mengsel en laat stijf worden in de koeling.
6. Voor het storten de buitenkant van de vormpjes even warm maken.
 

 

Monchoutaart

Ingrediënten:

 

Pak bastogne koek
200 gram boter (eventueel iets meer, mengsel moet beetje zacht zijn)
125 gram basterdsuiker (wit)
100 gram monchou
0,25 liter slagroom
1 zakje klopvast (soort klop klop slagroom)
1 zakje vanillesuiker
1 blik kersen of bosvruchten (eigenlijk naar keuze)
 
Bereiding:
1. Eerst de koekjes verkruimelen. 
2. Daarna smelt je de boter en vermeng je het met de koekkruimels.
3. Dit op de bodem van de springvorm verdelen (nadat je de bodem bedekt hebt met bakpapier,  is makkelijk om de bodem dan te laten hechten en hij laat makkelijker los) en stevig aanduwen (met de achterkant van een eetlepel bijv.) 
4. Monchou met basterdsuiker kloppen (met een handgarde en niet met de machine, dit omdat anders de monchou te dun wordt) 
5. Slagroom, vanillesuiker en het zakje klopvast mengen (dit kan wel met de machine)  
6. Het monchou mengsel er met de hand daarna weer doorheen spatelen. 
7. Deze daarna over de bodem koekkruimels verdelen. 
8. Vruchten erover uitstrijken. 
9. Daarna moet de taart minimaal 2 a 3 uur nog in de koelkast opstijven.

 

Broodpudding

 

Ingrediënten:

 

150 gr brood
250 dl melk
1 eidooier
50 dl room
1 eetl. kaneel
1 zakje vanille suiker (niet perse nodig)
100 gr suiker
50 gr rozijnen (mag ook iets anders zijn)
 
Bereiding:
1. Snijd het brood in kleine stukjes.
2. Breng de melk en suiker aan de kook
3. Voeg het brood hier aan toe en laat 5 min al roerend koken (als het brood dreidt aan te branden, nog een beetje melk toevoegen).
4. Meng het room en de dooier en doe dit bij het broodmengsel.
5. Haal de pan van het vuur en voeg de rozijnen toe.
6. Voeg op het laatst de kaneel toe en goet het mengsel in een schaal.
7. Bak het in de oven af op 175 graden, 30 min.
 
Als extra bite kan je wat rum toevoegen

 

Brownie

Ingrediënten:

 

500 gram boter
700 gram pure chocolade
900 gram suiker
8 eieren
600 gram gemengde noten
500 gram bloem
 
Bereiding:
1. Smelt de boter en de chocolade in een pannetje.
2. Klop de suiker en ei op in de keukemachine.
3. Hak de noten en zeef de bloem.
4. Doe het chocolade boter mengsel bij de opgeklopte ei en suiker.
5. Spatel dan de bloem en de noten er door.
6. Bak af in de oven, 170 graden gedurende 30 minuten. 
De brownie kan ook zonder noten gemaakt worden.

 

Boterkoek

Ingrediënten:

 

300 gram gele basterd suiker
100 gram automaten suiker
0,5 kg boter
600 gram bloem
1 ei
10 gram zout
1 vanille stokje
15 gram citroenrasp
 
Bereiding:
1. Meng, op de bloem en ei na, alles goed door elkaar.
2. Voeg dan de bloem en ei toe en kneed tot een mooi glad deeg.
3. Doe in een taartvorm en bak af op 180 graden voor 25 minuten. (oven op 0%)
4. Laat onder druk afkoelen.