Balsamico vinaigrette
Ingrediënten:
1 dl balsamicoazijn
1 dl natuurazijn
1 dl rode wijn
3 dl olijfolie
4 dl druivenpitolie ( of zonnebloemolie)
4 eetlepels suiker
3 blaadjes basilicum
1 teentje knoflook
2 sjalotjes
zout en peper
Bereiding:
1. Doe de azijn, rode wijn, knoflook, basilicum, sjalotjes en suiker in een blender en maal alles fijn.
2. Voeg beetje bij beetje de olie toe zodat er een homogene vinaigrette ontstaat.
3. Zeef de vinaigrette.
Ceasar dressing
Ingrediënten:
200 gram gesnipperde sjalot
5 gram knoflook
150 gram rode wijn azijn
2 gram gehakte rozemarijn
2 gram gehakte tijm
50 gram ansjovis
25 gram franse mosterd
75 gr olijfolie
755 gr zonnebloemolie
Bereiding:
1. Alles fijn blenderen en zeven.