Aardbeiensaus

Ingrediënten:

 

300 gram aardbei
30 gram poedersuiker
2 eetlepels citroensap
 
Bereiding:
1. Doe alles in een blender en maal het fijn.
2. Als U geen stukjes wilt kunt U het altijd nog even zeven.

 

Hollandaisesaus

 

Ingrediënten:
1 dl water
1 dl azijn
1 blaadje laurier
20 gr gesnipperde sjalot of ui
3 eidooiers (60 gr)
200 gr geclarifieerde boter
 
Bereiding:
1. Kook het water met azijn, peperkorrels, sjalotje en larier tot 1/3 deel over is
2. Vloeistof zeven en af laten koelen tot 40 graden (castric)
3. Eidooers met de castric (1 op 1) au bain marie opslaan tot max 70 graden
4. Boter langzaam bij de massa gieten en goed blijven roeren
5. Op smaak brengen met peper en zout

 

 

Witte wijn saus
 
Ingrediënten:
1 kg ui
800 gr venkel
3 tenen knoflook
3 liter room
3 bl. laurier
3 takjes tijm
2 liter witte wijn
Parmezaan
 
Bereiding:
1. Groentes aanzweten en afblussen met witte wijn.
2. Kruiden toevoegen en inkoken to 2/3 van de hoeveelheid.
3. Room toevoegen en laten koken tot juiste dikte.
4. Afmaken met zout en peper en wat parmezaan.

 

Sabayon

Ingrediënten:

 

3 eidooiers
60 tot 80 gr suiker
1,5 dl witte wijn
likeur naar keuze
 
Bereiding:
1. Doe alle ingredienten in een bekken behalve de likeur.
2. Pan met water op zetten en tot 90 graden verwarmen, hang de bekken er in en klop de massa stevig en schuimig.
3. Haal de bekken er uit en doe er een scheutje likeur bij, spatel dit er voorzichtig door.
 

 

Rouille

Ingrediënten:

 

100 gram gekookte aardappelen
100 gram eidooier
4 gekookte eieren
5 ansjovisfilets
1 eetl. mosterd
1 eetl. safraan
500 gram olijfolie
500 gram zonnebloemolie
zout en peper 
 
Bereiding:
1. Eidooier, gekookte aardappelen, gekookte eieren, ansjovis, mosterd, safraan in de keukenmachine met messen en maal fijn.
2. Voeg de olie, wanneer de machine nog draait, druppelgewijs toe. 
3. Zorg dat er een dikke mayonaise ontstaat.
4. Breng op smaak met peper en zout.